Karaman’ın tarihi yerleri nelerdir?
Karaman Kalesi, Ermenek Kalesi, Mennan Kalesi, Divle Kalesi, Görmel Köprüsü, Karaman Köprüsü, Selavat Köprüsü, Ak Köprü, Hititlerde İkiz Kabartma, Karadağ-Sidemara Lahdi.
Karaman’da hangi göl var?
Karaman ili sınırları içerisinde doğal ve yapay göller de bulunmaktadır. Bu göller şunlardır: Akgöl, Acıgöl, Gödet Barajı, Ayrancı Barajı ve Ermenek Barajı.
Karaman nereleri meşhur?
Tarihi Ermenek Evleri’nin yanı sıra ilçede bulunan 14. yüzyılda inşa edilen Tol Medresesi ve Ermenek Ulu Camii bölgenin en önemli yapıları arasındadır. Karaman seyahatiniz sırasında görebileceğiniz diğer önemli turistik yerler şunlardır: Karaman Kalesi, Ermenek Vadisi, Meraspolis Mağarası, Çeşmeli Kilise, Tartan Evi, Zeyve Pazarı…
Karamanda’da neler var?
Karaman’da Görülecek Yerler: İncesu Mağarası, Ermenek Vadisi, Meraspolis Mağarası, Karaman Kalesi, Çeşmeli Kilise, Zeyve Pazarı, Tartan Evi.
Karamanın eski adı nedir?
Klasik dönemde şehir LARENDE adıyla biliniyordu. 1256 yılında Karamanoğulları Devleti’nin başkenti olan Larende, Cumhuriyetin ilanından sonra KARAMAN adını almış ve Konya vilayetine bağlanmıştır.
Karaman’ın neyi meşhur yiyecek?
KARAMAN MUTFAĞI Bulgur pilavı ilde hemen hemen her gün ana yemek olarak yenir. Şebit pilavı ve etli ekmek özel günlerde hazırlanır. Arabaşı çorbası, calla, gilan böreği, guymak, zülbiye, batırık, zerde ve palize tatlısı bölgenin tipik yemekleridir.
Karaman’ın neyi meşhur meyve?
Meyvecilik, özellikle elma yetiştiriciliği bakımından meyvecilik merkezidir. Elma, Karaman’ın en önemli tarım ürünlerinden biridir.
Karaman’ın coğrafi özellikleri nelerdir?
Karaman 37.11 kuzey enlemi, 33.
Karaman’da nehir var mı?
Göksu, Antalya, Konya, Karaman ve Mersin illerinden geçerek Mersin ilinin Silifke ilçesinin güneyinde Akdeniz’e dökülen bir nehirdir. Göksu Nehri’nin uzunluğu 260 km’dir ve su toplama alanı 10’dur.
Karaman güzel bir şehir mi?
Karaman, Orta Anadolu bölgesinde turistik, tarihi ve doğal güzelliklere sahip bir şehirdir. Konya, Mersin, Antalya ve Silifke ile komşudur. Antalya’ya yakınlığı, güneydeki iklimin ılıman olması anlamına gelir. Tarih ve doğal güzelliğin bir araya geldiği popüler bir şehirdir.
Karamandan ne alınır?
Bu hediyelik eşyalar şunlardır; Obruk peyniri, Ermenek helvası, el yapımı ahşap ürünler ve son olarak “Karaman Hatırası” yazısı bulunan ev dekorasyonları. Ülkemizde büyük bir üne sahip olan obruk peyniri, Karaman’dan döndüğünüzde sevdiklerinize alabileceğiniz bir hediyeliktir.
Karaman hangi ilden ayrıldı?
1989 yılında İç Anadolu’nun kalkınması kararıyla Konya ilinden ayrılarak il olmuştur. Merkez, Ayrancı ve Kazımkarabekir-Karaman ilçeleri Akdeniz iklimine benzer karasal iklime sahiptir. Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler ilçeleri Akdeniz iklimine sahiptir.
KARAMAN’da en çok ne yetiştirilir?
-Karaman’ın %37’si tarım arazisidir. Tarım arazisinin %71’i sulanabilir olmasına rağmen, toplam sulanan alan tarım arazisinin %43,5’idir. -Karaman’da buğday, arpa, mısır, ayçiçeği, şeker pancarı, elma ve fasulye gibi ürünler yoğun olarak yetiştirilmekte olup, bu da endüstriyi desteklemektedir.
Laranda ne demek?
Larunda (ayrıca: Larunde, Laranda, Lara) Roma mitolojisinde Laurium nehrinin perisi olan bir peridir. Dedikoduyu ve aynı zamanda mutlak sessizliği sembolize eder.
Karamanlılar nerede yaşar?
Karamanoğulları Devleti’nin en güçlü olduğu dönemde sınırları Karaman,Konya,Sivas,Kayseri,Niğde,Adana,Antakya,Silifke,Anamur,Mut,Gülnar,Alanya,Gazipaşa,Antalya,Isparta ve Beyşehir’e kadar uzanıyordu.
KARAMAN adını nereden aldı?
Karaman şehri adını Karamanoğulları Beyliği’nden almaktadır.
Konya’da hangi tarihi eserler var?
Konya’daki Tarihi Yerler Neolitik Antik KentÇatalhöyük. … 2. Sille Köyü … 3. Kilistra Antik Kenti. … İsaura Antik Kenti ve Zanzibar Kalesi. … Kubadabad Sarayı … Selçuklu Konağı … 7. Aya Elena Kilisesi. … 8. St. Paul Kilisesi.Daha fazla makale…
Konya KARAMAN neyi meşhur?
– Kurabiye, çikolata, waffle, bulgur, un ve bir de taşkale halısı almadan, – Karaman’ın meşhur elmasını yemeden, – Karaman’ın koyunlarını görmeden dönmeyin… Karaman’ın meşhur şeyleri; Karaman koyunu, Hatuniye Medresesi, Yerköprü Şelalesi, Karaman koyunu, Türk Bisküvi Üretim Merkezi, Karaman elması…
KARAMAN hangi ilden ayrıldı?
1989 yılında İç Anadolu’nun kalkınması kararıyla Konya ilinden ayrılarak il olmuştur. Merkez, Ayrancı ve Kazımkarabekir-Karaman ilçeleri Akdeniz iklimine benzer karasal iklime sahiptir. Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler ilçeleri Akdeniz iklimine sahiptir.