İçeriğe geç

Prof Kısaltmasına Gelen Ekler Nasıl Yazılır

Prof. gelen ekler nasıl yazılır?

Kurum, kuruluş, teşekkül, birlik, yerleşim yeri ve iş yeri adlarındaki ekler kesme işareti ile ayrılmaz: Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Türk Dil Kurumu’na, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na, Türk Dili ve Edebiyatı Dairesi Başkanlığı’na; Bakanlar Kurulu Danışma Kurulu’ndan İcra Komitesi’ne; Türkiye Büyük Millet Meclisi…

Prof kısaltması nasıl yazılır?

(Almanca), İng. (İngilizce), Kocatepe Mah. (Kocatepe ilçesi), Güniz Cad. (Güniz Sokak), Prof. (Profesör), Dr. (Doktor), Av. (Avukat), Albay (Albay), Gen. (General); S. (Sıfat), Zevk. (yaratan), çev. (çeviren), ed.

Kısaltmalardan sonraki ekler nasıl yazılır?

Küçük harfli kısaltmalara eklenen ekler sözcüğün telaffuzuna göre yapılır: cm, kg, mm, kr.un, vb. Büyük harfli kısaltmaların yanı sıra kısaltmanın son harfinin telaffuzu da dikkate alınır: BDT’ye, TDK’den, THY’de, TRT’den, TL’nin, vb.

Prof sonuna nokta konur mu?

2. Bazı kısaltmalarda sondadır: Alb. (albay), Dr. (doktor), Asst. Assoc. (yardımcı doçent), Prof. (profesör), Cad. (sokak), St. (yol), S. (sayfa), S. (sıfat) vb. (ve bir başkası, ve benzeri, ve benzeri, ve benzeri), Alm. (Almanca), Ar. (Arapça), Eng. (İngilizce) vb.

Profesör nasıl yazılır doğru yazılışı?

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) internet sitesindeki sözlükte arama yaparsanız, kelimenin profesör olarak yazıldığı ortaya çıkar. Bazı örneklerde görülen “profesör, profesör, profesör” gibi yazımlar yanlıştır. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “profesör”dür.

Ünvanlara gelen ekler nasıl yazılır?

Kişi adlarından sonra gelen saygı ve ünvan sözcüklerine eklenen ekleri ayırmak için konur: Nihat Bey’e, Ayşe Hanım’a, Mahmut Efendi’ye, Enver Paşa’ya; Türk Dil Kurumu Başkanı’na vb.

Prof. Dr. nasıl yazılır TDK?

2. Kişi adlarından önce ve sonra gelen unvan, fahri unvan, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar: Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Kaymakam Erol Bey, Dr. Alaaddin Yavaşça; Sayın Prof. Dr.

Prof. Dr. kısaltması nasıl yazılır?

Profesör (Prof. Dr.), Doçent (Doç. Dr.), Öğretim Görevlisi (Dr. Öğretim Görevlisi).

Kaynakçada prof nasıl yazılır?

yazılmaz: “Prof.”, “Assoc. Prof.”, “Dr.”, “Res.” Bkz.” Bir kuruluş olabilir. Bu durumda, kurumun adı uzunsa kısaltılır ve yazarın adı ve soyadı yerine yazılır.

Meslek kısaltmaları nasıl yazılır?

Kısaltılan sözcük veya sözcük grubu bir özel isim, ünvan veya rütbe ise ilk harfi büyük; cins isim ise ilk harfi küçük yazılır: Alm. (Almanca), Eng. (İngilizce), Kocatepe Mah. (Kocatepe ilçesi), Güniz Cad. (Güniz Sokak), Prof. (Profesör), Dr. (Doktor), Av. (Avukat), Albay (Albay), Gen. (General); work. (isim), S. (sıfat), fast.

Kısaltmalardan sonra hangi işaret konulur?

Şekillerdeki kısaltmalar metinde açıkça belirtilmiştir. Terim olmayan kısaltmalar genellikle nokta ile biter ancak kesme işareti kullanılmaz (vb., vd.). Yabancı kısaltmalar olduğu gibi kullanılır (IMF, ILO, WHO).

Kısaltmalara gelen ekleri ayırmak için hangi işaret kullanılır?

Eğer kesme işareti satırın sonundaysa, sadece kesme işareti kullanılır; ayrıca, tireler kullanılmaz. Kısaltmalara ekler eklendikten sonra kullanılır. Ekleri sayılardan ayırmak için kullanılır.

Prof neyin kısaltması?

Profesör (kısaca Prof.), en yüksek akademik rütbe ve unvana sahip kişilere verilen unvandır.

Değerli öğretmenim sonuna hangi noktalama işareti gelir?

*Adres için kullanılan kelimelerden sonra virgül kullanılır.

Eklerin başına ne konur?

Eklerin başında tire bulunur. – İsmin durum ekleri dörde ayrılır: -i, e – ve -den. Eklere ek olarak heceleri temsil etmek için de kullanılır. Tire matematikte de kullanılır.

Özel isimlere gelen hangi ekler ayrılmaz?

3. Özel isimlerin çekim ekleri bir kesme işaretiyle ayrılırken, türetme ekleri ve onları takip eden çekim ekleri bir kesme işaretiyle ayrılmaz. İstanbul’un taşları ve toprağı altındır dediler. İstanbul halkı beni tanımadı.

Fakülte ismine gelen ekler nasıl yazılır?

– Kurum ve kuruluş adlarındaki ekler kesme işaretiyle ayrılmaz. Buna bir istisna olarak “AVRUPA BİRLİĞİ” örneğini verebiliriz.

Tıp fakültesi nasıl yazılır TDK?

Kurum, kuruluş, kurul, merkez, bakanlık, üniversite, fakülte, bölüm, kanun, tüzük, yönetmelik ve yetki sözcükleri asıllarına atıf yapılırken büyük harfle başlar: Türkiye Büyük Millet Meclisi her yıl 1 Ekim günü toplanır.

Meslek adları nasıl yazılır TDK?

Kişisel isimlerden önce ve sonra gelen fahri unvanlar, unvanlar ve meslek adları büyük harfle başlar. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de toplantıya katıldı. NOT: Akrabalık belirten kelimeler büyük harfle başlamaz. Ancak akrabalık belirten kelimeler önce geldiğinde, lakap işlevi gördükleri için büyük harfle başlarlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Beyaz Tenli Escort