E-devletime giren biri ne yapabilir?
Şifrenizi kimseyle paylaşmayın. Şifrenizi verdiğiniz kişiler birçok kişisel bilginize erişebilir ve sizin adınıza işlem yapabilir. e-Devlet Kapısı çalışanları dahil hiç kimse sizden kişisel bilgilerinizi isteyemez, şifrenizi isteyemez, şifrenizi görüntüleyemez veya sizin adınıza şifrenizi değiştiremez.
E-devlet kapısı’ndan ne tür Hizmetler alabiliriz?
Devlet kurumları ve şirketlere yönelik iletişimlerinizi, şikayetlerinizi ve bilgi taleplerinizi yönetin. GSM, İnternet, telefon, posta ve diğer iletişim kanallarıyla ilgili hizmetlerden yararlanın. Taşımacılıkla ilgili hizmetleri kullanın. Kara, hava ve deniz taşımacılığı işinizi yönetin.
E-devlette hangi Hizmetler var?
e-Devlet portalı üzerinden vatandaşlar SGK ekstresi, adli sicil kaydı ekstresi, öğrenci belgesi, miras sorgulama, IMEI sorgulama ve KYK başvurusu gibi çeşitli işlemleri gerçekleştirebilmektedir. e-Devlet’e giriş yapmak için “E-Devlet Kapısı Devlet” kısayolunu kullanabilirsiniz | www..tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
E-devlet üzerinden nelere bakılır?
En sık kullanılan: SSI kaydı ve işyeri listesi. Normal şartlarda ne zaman emekli olabilirim? Talep Türkiye Noterler Birliği tarafından adıma tescil edilmiştir.
TC kimlik numaramı bilen biri bana ne yapabilir?
Örneğin, kimlik bilgilerinizi ele geçiren bir kişi, kimlik doğrulaması gerektiren bankalarda ve internet sitelerinde sizin adınıza işlem yapabilir, adınıza telefon hattı veya banka hesabı açabilir, kefil olabilir ve hatta bir iş kurabilir.
E-devletten dolandırılır mı?
SMS’teki bağlantı aracılığıyla kullanıcıların e-devlet bilgilerinin alınması amaçlanmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarının adları ve logoları kullanılarak yapılan dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olun. Resmi kurumlar dışındaki hiçbir iletişim veya duyuruya itibar etmeyin.
E-devlet üzerinden yapılan işlemler nelerdir?
e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan hizmet türleri: Sorgulama hizmetleri, başvuru hizmetleri, entegre hizmetler (birden fazla kurumun hizmetlerinin birleştirilmesiyle oluşturulan hizmetler), belge üretim hizmetleri, ödeme hizmetleri, bilgi hizmetleri, ödeme hizmetleri, abonelik hizmetleri.
E-devlet hesabımda para var mı nasıl öğrenebilirim?
E-devlet kapısı hizmeti olan “Banka Bulma Sorgulama” ile kolayca öğrenebilirsiniz. E-devlet kapısı hizmetleri için www..tr adresine girip web sitesindeki arama çubuğuna “Mevduat/Sermaye Fon Hesabı ile Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete erişebilirsiniz.
E-devletten birikmiş para nasıl alınır?
E-devlette biriktirdiğiniz paranız hakkında daha fazla bilgi edinmenin en kolay yolu; e-devlet sistemine girin. Arama alanında Para ve Varlıklar sekmesine tıklayın. Daha sonra çıkan Birikmiş Para Sorgulama butonuna tıklayın.
E-devletten ne yapabilirim?
e-Devlet Kapısı üzerinden hangi işlemleri yapabilirim? e-Devlet Kapısı üzerinden; SGK hizmet faturalandırma, araç sorgulama, vergi borcu sorgulama, adli sicil sorgulama, sabıka kaydı sorgulama, seyahat izin başvuruları vb. gibi birçok işlemi sıra beklemeden veya herhangi bir ücret ödemeden yapabilirsiniz.
E-devlet uygulamaları nelerdir?
E-Devlet KapısıKamu Başvuru Merkezi, Adalet Bakanlığı Adli Sicil Hizmetleri. Adli Sicil. … Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kömür Desteği Başvuru Süreci. … Başbakanlık Hizmetleri. SGK Kayıt İşlemleri. … PTT. Sorgulama Hizmetleri. … Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmetleri. … Tarım ve Orman Bakanlığı … Ticaret Bakanlığı Hizmetleri. … TÜRKSAT.Diğer makaleler…
E-devletten hangi belgeler alınabilir?
TR kimlik kartı, ehliyet, pasaport, doğum beyanı, uluslararası aile belgesi (evlilik cüzdanı), adres beyan prosedürü, nüfus dairesi şablonu, ikametgah belgesi. Daha fazla makale… • 9 Nisan 2020
E-devlet kapısından ne tür hizmetler verilmektedir?
Adli sicil kaydı sorgulama, adli sicil sorgulama, cep telefonu hattı sorgulama, IMEI kaydı, DASK poliçe sorgulama, araç sorgulama, plaka ceza sorgulama, ehliyet ve bireysel ceza sorgulama, Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) pasaport bilgi sorgulama, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) hesabı oluşturma…
TC kimlik numarası başkasının eline geçerse ne yapmalıyım?
TC Kimlik Numaranızın Başkası Tarafından Alındığını Düşünüyorsanız: Bankanızı ve İlgili Kurumları Derhal Bilgilendirin: Kimlik numaranız kullanılarak yapılan işlemleri durdurmak ve dolandırıcılığı önlemek için bankanızı ve ilgili kurumları bilgilendirmeniz önemlidir.
E-devlet şifresi avukata verilir mi?
E-Devlet kapısına ilişkin taahhütnamenin yetkili temsilci imzası olduğu belirtilerek temsilci tarafından imzalanması halinde, yetkili temsilci sıfatıyla e-Devlet şifresi alınabilmektedir.
E-devlet ile neler yapılabilir?
e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan hizmet türleri: Sorgulama hizmetleri, başvuru hizmetleri, entegre hizmetler (birden fazla kurumun hizmetlerinin birleştirilmesiyle oluşturulan hizmetler), belge üretim hizmetleri, ödeme hizmetleri, bilgi hizmetleri, ödeme hizmetleri, abonelik hizmetleri.
E-devlet şifresiyle banka hesabına girilir mi?
E-devlet sitesine giriş yapıldıktan sonra internet bankacılığı için kullanılan banka seçilir ve internet bankacılığı bilgileri girilir. Bilgilerin doğruluğu sistem tarafından onaylandıktan sonra kullanıcı otomatik olarak e-devlet hizmet sayfasına yönlendirilir.
Kimlik bilgilerim başkasının eline geçti ne yapabilirim?
Kimlik bilgileri çalınan bir kişi derhal Başsavcılık’a başvurmalıdır. Başvuru yapılırken faili tespit edilmeli ve ayrı bir suç duyurusunda bulunulmalıdır. Suçlular IP numaralarından tespit edilerek yakalanabilir.
Kimliğimle işlem yapılmış mı nasıl öğrenebilirim?
T.C. Kimlik numarası ilçe nüfus müdürlüklerinden ve adreslerinden talep edilebilir.